باشگاه کوچهای پارسی زبان

مدل  کوچینگ  STEPPA

در این مقاله می خوانیم:

مدل  کوچینگ  STEPPA مولفه‌های اساسی کوچینگ موفق را در خود جای داده است: شناسایی موضوع، هدف و مقاصد، شناسایی و اعتبار بخشیدن به احساسات، ادراک و انتخاب، برنامه ریزی و سرعت بخشیدن به فعالیت ها، در حالی که به مسائل بزرگتر نیز رسیدگی می شود و در نهایت اتخاذ اقدامی برای عملی ساختن بینش های تازه به دست آمده.

 این رویکرد چند لایه با ترسیم افکار شما در مورد بهترین روش مقابله با هر چالشی، توسعه شخصی را تقویت می کند.

یکی از مدل‌هایی که می‌تواند ارزش زیادی برای برنامه کوچینگ سازمان ایجاد نماید مدل کوچینگ STEPPA است. این مدل روشی ساده و در عین حال موثر برای افزایش عملکرد فردی و در عین حال تسهیل انسجام تیمی و تعالی سازمانی ارائه می دهد.

آیا به دنبال تبدیل شدن به یک رهبر بهتر هستید؟ یادگیری نحوه مدیریت موثر و ایجاد انگیزه در پرسنل کلید دستیابی به موفقیت در هر نقش رهبری است. مدل های کوچینگ راهنمایی هایی را در مورد بهترین نحوه مدیریت پرسنل ارائه می دهند و به رهبران این امکان را می دهند تا مهارت های خود را ارزیابی کنند، استراتژی هایی را برای بهبود توسعه دهند و پتانسیل اعضای تیم خود را به حداکثر برسانند.

همانطور که سازمان ها به طور فزاینده ای پیچیده می شوند و بر بهینه سازی عملکرد تاکید می کنند، اهمیت یک فرآیند کوچینگ با کیفیت بسیار مهم می شود. یک راه عالی برای اطمینان از این امر نه تنها با درک مدل های مختلف کوچینگ بلکه استفاده موثر از آنها است. در اینجا ما مدل کوچینگ STEPPA  را به تفصیل مورد بحث قرار خواهیم داد.

مدل کوچینگ STEPPA  چیست؟

مدل کوچینگ STEPPA  یک ابزار کوچینگ و منتورینگ قدرتمند است که توسط آنگوس مک لئود (Angus McLeod) و کوچ وی ایجاد شده است. این مدل به طور قاطع بر این ایده استوار است که احساسات نقش کلیدی در دستیابی به موفقیت دارند، به ویژه زمانی که فرد با موقعیت یا مشکل دشواری مواجه می شود.

با تمرکز بر آن احساسات و تبدیل آنها به اهداف، این مدل به افراد اجازه می دهد تا پیشرفت های ملموسی را انجام دهند که می تواند به آنها کمک کند تا از چالش های خود عبور کنند. قابل ذکر است که استفاده از این مدل در بین متخصصانی که نیاز به یافتن راه حل در مواقع اجباری دارند، بسیار رایج است.

ویژگی های کلیدی مدل کوچینگ STEPPA

ویژگی های کلیدی مدل کوچینگ STEPPA را می توان با اشاره به حروف اختصاری کلمات درک کرد:

موضوع (Subject):

در مدل کوچینگ STEPPA، توسعه‌دهنده در مورد محدوده تمرکز مراجع  در طول فرآیند کوچینگ خود و همچنین نوع نتایجی که می‌خواهند به دست آورند، بحث می‌کند. برای کوچ   بسیار مهم است که از همان ابتدا شرایط مراجع  یا تیم را درک کرده و به آن توجه داشته باشد.

در نظر گرفتن احساسات در حین انجام این مکالمه نیز ضروری است، زیرا احساسات، در صورت عدم مدیریت صحیح می توانند به سرعت منجر به یک فضای منفی شوند. درک و توجه به جزئیات، فاکتورهای مهم دیگری در هنگام ارائه کمک از طریق کوچینگ هستند.

شناسایی هدف (Target Identification):

مدل کوچینگ STEPPA یک چارچوب راهنما برای کمک به کوچ‌ها و مراجعان در دستیابی به اهداف فراهم می کند. به عنوان بخشی از این فرآیند، شناسایی اهدافی که باید به آنها دست یابید تا مراجع  به خواسته خود دست یابد، بسیار ضروری است.

برای انجام این کار، کوچ باید با مراجع  صحبت کند و اهداف مورد نظر او را مشخص کند. یادمان باشد روش SMART  ابزار مفیدی برای سازماندهی و تنظیم اهداف درست و در عین حال دقیق است. به این ترتیب، کوچ و مراجع  می توانند یک برنامه اقدام موثر طراحی کنند که پیرامون این اهداف تنظیم شده و نتایج دست یافتنی داشته باشد که هر دو طرف بتوانند برای آن تلاش کنند.

احساسات (Emotion):

مدل کوچینگ STEPPA به کوچ‌ها کمک می کند تا در فرآیند شناسایی هدف با مراجعان کار کنند. از طریق این مدل، کوچ‌ها قادر به درک و تفسیر احساسات به وجود آمده به منظور استفاده از این احساسات و اجرای استراتژی برای رسیدن به اهداف مورد نظر هستند.

این اغلب می تواند شامل مدیریت احساسات منفی باشد تا مراجعان در مسیر دستیابی به اهداف خود متوقف نشوند. کوچ بایستی ضرورتا در “خواندن” احساسات مراجع  خود دقت ویژه ای داشته باشد تا بتواند او را در این فرآیند بهتر راهنمایی کند. با پیمایش دقیق این بخش از فرآیند، یک هدف موفق می تواند توسط مراجع  و کوچ شناسایی و تأیید شود.

کوچ‌هایی که در مدل کوچینگSTEPPA  با تجربه هستند، بر توانایی استفاده از احساسات به عنوان یک دارایی ارزشمند در طول جلسات آموزشی خود تسلط دارند.

این کوچ‌ها از طریق مداخلات دقیق، صحبت‌های شخصی و پیگیری‌های منظم، تلاش می‌کنند تا تعادلی هماهنگ بین آسودگی عاطفی افراد و مسئولیت‌های ایشان در یک پروژه ایجاد کنند. در نتیجه، هم سطح عملکرد بالایی به دست می آید و هم در عین حال سلامت روانی مراجع حفظ می شود.

ادراک و انتخاب (Perception and Choice):

در مرحله ادراک و انتخاب در مدل کوچینگ STEPPA ، کوچ‌ها بر آگاهی مراجع  برای درک و کشف اینکه چگونه واقعیت فعلی آنها را می توان تغییر داد، اتکا می نمایند. آنها از سؤالات کاوشگرانه برای کمک به مراجع  برای به دست آوردن درک جامع از هر فرصت بالقوه و گزینه های موجود استفاده می کنند تا بهترین گزینه های موجود را شناسایی کنند و با دقت بیشتری به سمت نتایج دلخواه حرکت کنند.

کوچ، همچنین به عنوان یک تخته انعکاس صدا عمل می کند و به مراجع  این امکان را می دهد که در هنگام تصمیم گیری های تأثیرگذار، احساسات و مقاصد خود را روشن کند. آنها با هم عمیق تر می شوند تا بتوانند برنامه های مناسبی در ارتباط با تغییر مورد نیاز برای دستیابی به اهداف خود ایجاد کنند.

برنامه (طرح) و قیمت (Plan and Price):

کوچ از برنامه ریزی و قیمت (یا Plan و Price ) به عنوان مرحله مرتبط در مدل کوچینگ STEPPA برای ایجاد اهداف قابل دستیابی و ایجاد جدول زمانی به همراه تاریخ/لحظات کلیدی استفاده می کند. از طریق Plan و Price، کوچ ها به مراجعان کمک می کنند تا استراتژی ها را ارزیابی کنند، تصمیمات مشخصی بگیرند و از آنها حمایت کنند بدون اینکه اهمیت تصمیمات در برنامه را از بین ببرند.

این برنامه ها مراجعان را قادر می سازد تا در مورد آنچه که برای تحقق اهدافشان باید انجام شود، شفافیت به دست آورند. کوچ‌ها باید با ایجاد یک برنامه زمان بندی اقدامات که اهمیت هر تصمیم مراجع در آن لحاظ شده، از Plan و Price استفاده کنند.

اقدام (Action):

مرحله سازگاری یا اقدام در مدل کوچینگ STEPPA مرحله مهمی در فرآیند کوچینگ است. در این مرحله، انگیزه کلید است و کوچ‌ها باید بر احساسات مثبت برای کمک به مراجع برای رسیدن به اهداف پیشنهادی خود تأکید کنند.

با درگیر شدن در تفکر عمیق با هم قبل از اجرای هر برنامه سازماندهی شده، کوچ و مراجع می توانند پیشرفت های انجام شده تا کنون را بررسی کنند و اقدامات لازم برای انجام آنچه قبلاً مورد بحث قرار گرفته است را انجام دهند. از آنجا که مراجعان در دستیابی به موفقیتشان کاملاً مطمئن هستند این همراهی برای مراجعان توانمندساز است.

 مدل کوچینگ STEPPA برای موفقیت

مدل کوچینگSTEPPA  یک رویکرد منحصر به فرد است که اهمیت احساسات را در دستیابی به انگیزه و اهداف تشخیص می دهد. در این مدل، یک کوچ با تیم خود سفر را آغاز می کند تا تعادل مناسب انگیزه و عملکرد را در دستیابی به اهداف تشویق و حفظ کند. با درک احساسات و نیازهای هر دو طرف از طریق تقویت ارتباطات باز در طول فرآیند، کوچ می تواند به افراد کمک کند  برای رسیدن به پتانسیل هایشان انگیزه یابند و نتایج مثبتی را برای همه افراد درگیر به ارمغان بیاورند.

مدل کوچینگ STEPPA به دنبال حمایت از مراجعان برای بهبود زندگی و رسیدن به اهداف است. این مدل شامل پنج مرحله اصلی است: شناسایی هدف، احساسات، ادراک و انتخاب، برنامه ریزی، سرعت، و تطبیق یا اقدام. از طریق این مدل، مراجعان می توانند با دقت بیشتری ارزیابی کنند که از منظر اهداف خود کجا هستند و چه چیزی برای دستیابی به آنها لازم است.

این رویکرد ساختاریافته به مراجعان اجازه می‌دهد تا احساس جهت‌گیری داشته باشند و از این طریق آنها را قادر می‌سازد تا به سطح بیشتری از خودکارآمدی و اعتماد به نفس دست یابند. این رویکرد روشمند، همراه با راهنمایی حرفه ای، می تواند تضمین کند که مراجعان بهترین منابع موجود را برای پیشرفت به سمت اهداف مورد نظر خواهند داشت.

مزایای استفاده از مدل مربیگری STEPPA

مدل کوچینگ STEPPA یک ابزار قدرتمند برای افراد و سازمان ها است که به افراد کمک می کند به نتایج دلخواه خود دست یابند و به پتانسیل کامل خود دست یابند. همانطور که گفته شد این مدل بر پنج مرحله اساسی تمرکز دارد: شناسایی هدف، احساسات، ادراک و انتخاب، برنامه ریزی، سرعت، و تطبیق یا اقدام.

هر مرحله بخش مهمی از فرآیند رسیدن به موفقیت است، اما از طریق همسویی کل مدل است که افراد بیشترین بهره را از جلسات کوچینگ خود می برند. با این رویکرد متعادل، مربیان می توانند با مراجعان وارد گفتگوی معنادار در مورد اهداف قابل دستیابی به منظور ایجاد تغییرات مثبت شوند. در ادامه مهمترین مزایای آن تشریح می گردد:

  • مدل کوچینگ STEPPA  برای کمک به مراجعان برای رسیدن به نتایج و اهداف مورد نظر خود با تمرکز بر نقاط قوت و نیازهای خاص طراحی شده است. همچنین به منظور آماده سازی بهتر برای بهبود مستمر و موفقیت پایدار، مراجع را تشویق به تفکر و تأمل می کند. کوچ به افراد کمک می کند تا چیزهایی را شناسایی کنند که قادر به دستیابی به آنها هستند و راهبردهای انجام این کار را برجسته می کند. این مدل نه تنها به مراجعان انگیزه می دهد تا اقدام کنند، بلکه آنها را توانمند می سازد تا اهداف واقع بینانه با راه های دست یافتنی در جهت دستیابی به آنها تعیین کنند و بدین ترتیب آن را به ابزاری سودمند برای توسعه حرفه ای تبدیل می کند.
  • مدل کوچینگ STEPPA  یک مدل کوچینگ موثر است که به صراحت با نحوه ارتباط ما با رفتار هیجان محورمان کار می کند. این مدل بر اهمیت درک خود و واکنش‌هایمان برای به دست آوردن دیدگاهی در مورد اینکه چرا تصمیم‌های خاصی می‌گیریم یا به روش خاصی عمل می‌کنیم، تأکید می‌کند. همچنین این مدل با توسعه مهارت های خودآگاهی قوی و خودتنظیمی (self-regulation) همراه است. به عنوان مثال، کوچ با استفاده از این روش ممکن است به مراجع  کمک کنید تا محرک هایی را که ممکن است داشته باشد شناسایی کند، در حالی که از تکنیک های حل مسئله برای یافتن راه حل ها نیز استفاده می کند. مزایای این مدل می تواند شامل رشد واقعی، درک بهبود یافته از نحوه بهترین واکنش فرد به محیط خود و همچنین توسعه روابط شخصی معنادار باشد.
  • مدل کوچینگ STEPPA  با توانمند ساختن مراجع  برای باز کردن بحث در مورد نگرانی ها و وضعیت فعلی خود شروع می شود. کوچ با دقت گوش فرا می دهد و در مقابل هرگونه وسوسه برای تزریق فرضیات شخصی مقاومت می کند و در عوض ترجیح می دهد بی طرف بماند. کوچ با به کارگیری مکالمه طبیعی همراه با تشویق به تفکر و تأمل، در نهایت فضای امنی را برای مراجع  ایجاد می کند تا مسائل بالقوه را شناسایی کند و روی احساسات دشوارش کار کند. از بین بردن تدریجی احساسات، امکان ارزیابی عینی هر موضوع شناسایی شده را فراهم می کند و حرکت به سمت ایجاد اهداف قابل دستیابی برای آینده را تسهیل می کند – فرآیندی که برای دستیابی به نتایج مثبت هم از سوی کوچ و هم از سوی مراجع  نیاز به صبر دارد.

چگونه می توانید از مدل کوچینگ STEPPA  استفاده کنید؟

مدل کوچینگ  STEPPA(رویکرد حل مسئله هیجانی مبتنی بر نقاط قوت) به ابزاری محبوب برای کوچ‌ها تبدیل شده است تا از مراجعان در مدیریت احساسات و دستیابی به موفقیت حمایت کنند. یکی از مراحل متمایز آن، مرحله انطباق یا اقدام، بر کمک به افراد تمرکز دارد تا درک بهتری از نحوه برخورد با تنظیمات عاطفی خود داشته باشند تا بتوانند به سمت رسیدن به اهداف پیشرفت کنند.

کوچ‌ها از این مرحله به عنوان فرصتی برای راهنمایی و مشاوره مراجعان با ارائه پیشنهادات و تأمل در مورد چگونگی ابراز احساسات استفاده می کنند و به آنها کمک می کنند تا استراتژی های مناسب برای تنظیم آنها را شناسایی کنند.

این رویکرد حل مسأله مبتکرانه و اثبات شده، افراد را تشویق می کند تا برای حل مشترک، با یکدیگر همکاری کنند. ایجاد فضای امن گفتگو و توانمندسازی بین فردی، تیم های پروژه را در مواقع درگیری یا بحران قادر می سازد تا راه حل هایی را بیابند که به نفع همه افراد درگیر باشد.

اولین قدم، شناسایی ذینفعانی است که تحت تأثیر تغییرات قرار می گیرند. از آنجایی که هر فرد به دنبال شناسایی و پیشنهاد راه حل های واقع بینانه است، باید به دیدگاه های همه احترام گذاشت.

در نهایت، همه طرف‌های درگیر در این فرآیند باید در مورد اقدامات یکپارچه در حال پیشرفت به توافق برسند. بکارگیری این مدل به ایجاد اعتماد در میان اعضای تیم کمک می کند و روحیه افراد را بالا نگه می دارد و به آنها اجازه می دهد تا در حین ایجاد موفقیت های مشترک با یکدیگر، به طور مؤثرتری همکاری کنند.

نمونه هایی از استفاده از مدل کوچینگ STEPPA  برای دستیابی به موفقیت

مدل کوچینگ STEPPA  از نظر بالینی و آموزشی پشتیبانی می شود و می تواند به افراد در دستیابی به موفقیت کمک کند.

نمونه هایی از نحوه استفاده از این مدل به منظور دستیابی به نتایج مطلوب عبارتند از: موضوع (شناسایی سیستم پشتیبانی و ارزش های اصلی شما)، شناسایی هدف (تعریف هدف یا چالشی که باید به دست آید)، احساسات (در نظر گرفتن هرگونه احساسی که در ارتباط با وظیفه تعیین شده وجود دارد).

ادراک و انتخاب (نگاه کردن به درون با زبان بدن، احساسات و کلمات خود)، برنامه ریزی (شروع به طراحی یک برنامه واقعی برای رسیدن به اهداف مورد نظر)، سرعت (شامل لحظاتی برای گروه بندی مجدد در صورت نیاز، بدون به خطر انداختن جدول زمانی) و انطباق یا اقدام (مواجهه به چالش ها با گشاده رویی، به گونه ای که در صورتی که نیت اصلی محقق نشود امکان جایگزین راهبردهای دیگر را فراهم کند).

از طریق به کارگیری جنبه های مختلف این مدل کوچینگ مشارکتی جامع، می توان به موفقیت دست یافت.

چالش‌های اجرای مدل کوچینگ STEPPA

پیاده سازی STEPPA به دلیل ساختار جامع آن می تواند چالش برانگیز باشد. مدل‌ کوچینگ STEPPA  از کوچ   می‌خواهد که شش گام متمایز را بردارد تا به بهترین شکل به مراجع  خود در رسیدگی به یک موقعیت یا پروژه کمک کند. این کار با موضوع، شروع می شود، جایی که کوچ یک محیط امن و محرمانه برای گفتگوی باز و درک موقعیت مراجع  ایجاد می کند.

مرحله بعدی شناسایی هدف است که در آن کوچ   به مراجع  در شناسایی اهداف و مقاصد مرتبط با موضوع کمک می کند. از آنجا، کاوش هیجانی برای درک هر احساسی که در طول این فرآیند برای مراجع  ایجاد می شود ضروری است.

در ادامه فرایند، درک و انتخاب قراردارد. جایی که کوچ‌ها فعالانه گوش می دهند و سؤالات قدرتمندی می پرسند تا مراجعان بتوانند به طور معناداری با تجربه خود ارتباط برقرار کنند. پس از این، برنامه ریزی می آید، که به مراجعان اجازه می دهد تا با نگاه به نحوه رسیدن موفقیت آمیز به هدف خود، اقدام کنند.

چیزی که به پیچیدگی مدل کوچینگ STEPPA به عنوان یک کل اضافه می نماید، سرعت است. این کار تضمین می کند که تغییرات با سرعت قابل دستیابی در هر دو طرف گفتگو پیشرفت کنند. در نهایت، انطباق یا اقدام این تغییرات را تقویت می‌کند تا کوچ و مراجع هر دو بتوانند راه‌حل‌های جدید را با هم دنبال کنند. پذیرش مدل‌ کوچینگ STEPPA  مستلزم تعهد و اراده از طرف هر دو طرف است. با این حال، می تواند نتایج شگفت انگیزی داشته باشد!

مدل کوچینگ STEPPA به عنوان راه حل

در نتیجه، مدل STEPPA یک مدل کوچینگ بسیار سودمند است که می تواند به منظور آموزش طیف وسیعی از مهارت های مختلف به افراد مورد استفاده قرار گیرد. این یک ساختار واضح و مختصر را ارائه می دهد که می تواند به راحتی دنبال شود و آن را به یک ابزار ایده آل برای کوچ‌ها جدید و باتجربه تبدیل می کند.

وقتی آماده شدید که کسب و کار کوچینگ خود را به سطح بعدی ببرید، از مدلی مانند STEPPA استفاده کنید. این ساختار چارچوبی را برای شما فراهم می‌کند تا در حین کار با مراجعان از آن پیروی کنید و به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که همه موضوعات مهم را پوشش می‌دهید و در عین حال فضای زیادی را برای سفارشی‌سازی فراهم می‌کند. اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در مورد مدل های کوچینگ هستید، حتماً سایر مدلهای کوچینگ را در وب سایت ما بررسی کنید.

چه نوع کوچ هایی می توانند از مدل کوچینگ STEPPA استفاده کنند؟

مدل کوچینگ STEPPA  یک ابزار بسیار موثر برای طیف گسترده ای از کوچ‌های حرفه ای، از کوچ های مدیران اجرایی گرفته تا کوچ های کسب و کار، تدریس و ورزش است. کوچ‌های مدیران اجرایی و کوچ‌های کسب و کار می توانند از آن برای فرآیند هدف گذاری استفاده کنند و به آنها کمک کنند تا اهداف خاصی را که می توان به آنها دست یافت، شناسایی و روی آنها تمرکز کنند.

کوچ‌های تدریس ممکن است از این مدل به عنوان بخشی از استراتژی تدریس خود استفاده کنند و از مرحله احساس استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود که سطح مشارکت دانش آموزان بر این اساس کنترل می شود. به همین ترتیب، کوچ‌های ورزشی می توانند از این بستر برای سنجش عملکرد مورد نظر با فراهم کردن مسیری برای آگاهی و در نهایت، اهداف آموزشی یا تمرینی استفاده کنند.

در هر یک از شرایط، مرحله برنامه ریزی راهنمایی می کند تا کوچ بتواند به طور مناسب اهدافی را با وظایف کوچک تعیین کند که امکان پیشرفت تدریجی به سمت موفقیت بلندمدت را فراهم می کند.

چگونه با مدل کوچینگ STEPPA  شروع کنیم؟

شروع با مدل کوچینگ STEPPA  می تواند دلهره آور به نظر برسد، اما در واقع آنقدرها هم سخت نیست. با پیروی از حروف مخفف مورد استفاده در نام اختصاری، می توانید به راحتی مکالمات با مراجعان را ساختاربندی کنید تا به موفقیت آنها کمک کنید. ابتدا، با مشخص کردن چرایی مکالمه و تعیین اهداف، با موضوع شروع کنید. سپس، هدف را شناسایی کنید.

رفتار یا نتیجه مورد بحث چیست؟

در مرحله بعد، در مورد اینکه چگونه این هدف بر احساسات مراجعان  تأثیر می گذارد و خود آنها چگونه آن را می بینند، بحث کنید. پس از آن، ادراک و انتخاب وارد می شوند – مراجع  را تشویق می کند تا ایده های خود را شکل دهد و بهترین گزینه های خود را ارزیابی کند.

با هم برنامه ریزی کنید تا دقیقا تصمیم بگیرید که چگونه به هدف خود، از جمله تخصیص منابع و پیگیری پیشرفت، دست پیدا کنید. همچنین باید سرعتی تنظیم شود تا یک جدول زمانی واقع بینانه برای انجام همه چیز ایجاد شود. در آخر (و مهمتر از همه)، کار خود را مجدداً بررسی کنید: در صورت نیاز تطبیق دهید یا اقدام کنید! ایجاد رابطه اعتماد و احترام با مراجع  شما منجر به موفقیت در استفاده از مدل کوچینگ STEPPA می شود.

چه چیزی مدل کوچینگ STEPPA را منحصر به فرد می کند؟

مدل کوچینگ STEPPA یک رویکرد منحصر به فرد برای کوچینگ است که اهمیت و قدرت نقش مراجع  را در دستیابی به نتایج مطلوب تشخیص می دهد. این مدل با هدایت مراجعان از طریق موضوع، شناسایی هدف، احساسات، ادراک و انتخاب، برنامه ریزی و سرعت، و تطبیق یا عمل، انگیزه را برانگیخته و اقدام را تشویق می کند. مدل کوچینگ STEPPA با ایجاد این مفاهیم اصلی از طریق مکالمات استراتژیک، کار بدنی هدایت‌شده یا فعالیت‌های ژورنالیستی، به افراد کمک می‌کند تا هنگام تلاش برای موفقیت، از قدرت شخصی خود بهره ببرند.

 

 

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی
Twitter
LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *