باشگاه کوچهای پارسی زبان

راهنمای مدیر برای تبدیل شدن به یک کوچ بهتر

در این مقاله می خوانیم:

اگر مدیری هستید که توسعه مهارت های کوچینگ برایتان مهم است، از این 10 راهکار برای ترویج فرهنگ کوچینگ در تیم خود بهره برداری نمایید.

در بسیاری از صنایع، تیم‌هایی که توسط مدیری با چهارچوب ذهنی کوچینگ هدایت می‌شوند، یک سر و گردن از بقیه بالاترند.

هر مدیری این فرصت را دارد که سطحی از کوچینگ را در روابط خود بگنجاند، اما برای درست استفاده کردن از آن به یک مجموعه مهارت خاص نیاز است. هنگامی که کوچینگ تیم شما به درستی اجرا شود، پتانسیل جدیدی در اعضای تیم شما آشکار می گردد و به همه اعضا کمک می شود تا سطح جدیدی از موفقیت را به دست آورند.

اگر مدیری هستید که تمایل دارد کوچ بهتری شود، مراحل تبدیل شدن به یک کوچ عالی را در ادامه این مقاله دنبال نمایید:

  • نقش کوچ و مدیر
  • مهارت های کوچینگ مدیر چیست؟
  • چرا مدیران نیاز به کوچینگ دارند
  • 10 راه برای اینکه به عنوان یک مدیر کوچ بهتری باشید

نقش کوچ و مدیر

مدیر به عنوان یک کوچ نقش خاصی است که یک فرد می تواند داشته باشد. یک مدیر به عنوان یک کوچ موثر به جای اینکه فقط پاسخ‌ها را بدهد، سؤالات قابل تاملی می‌پرسد، بدون قضاوت سریع از کارمندان حمایت می‌کند و باعث پیشرفت کارمندانش می‌شود. فردی که هم کوچ و هم مدیر است، روی رشد تیم خود متمرکز است، هوش هیجانی بالایی دارد و جلسات انفرادی موثری را برگزاری می نماید که بر عملکرد و بهره وری تمرکز دارد.

مهارت های کوچینگ مدیر چیست؟

یک مدیر زمانی می تواند کوچ خوبی شود که مهارت های خاصی در جعبه ابزار خود داشته باشد. برخی از این مهارت ها عبارتند از:

گوش دادن فعال: توانایی گوش دادن با دقت و درک کامل آنچه که شخص دیگری می گوید. این مهارت در طول جلسات تیمی و جلسات انفرادی مفید واقع می شود. این مهارت را می توان با پرسیدن سوالات تأمل برانگیز و سرمایه گذاری روی افکار و نظرات کارمندان خود تمرین کرد.

همدلی: توانایی درک احساسات شخص دیگر. یک مدیر می تواند با استفاده از همدلی برای ایجاد روابط قوی تر با تیم خود، کوچ بهتری شود، به گونه ای که به او فرصت می دهد تا بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنند و خواسته ها و نیازهای اعضای تیم خود را درک کنند.

سازگاری: توانایی پذیرش و مدیریت تغییر. برنامه‌ها و استراتژی‌ها می‌توانند در مدت کوتاهی تغییر کنند و سازگار بودن به مدیران این امکان را می‌دهد تا چالش‌های جدید را بپذیرند و مشکلات را در همان حال حل کنند.

مهارت های بازخورد: مدیرانی که تلاش می کنند کوچ باشند می توانند از مهارت های بازخورد موثر برای کمک به اعضای تیم خود در دستیابی به اهداف جدید استفاده کنند. بخش بزرگ این مهارت شامل این است که بدانیم چگونه بازخورد سازنده را به طور مثبت ارائه دهیم تا افراد زیردست بتوانند احساس برانگیختگی برای برای بهبود و رشد داشته باشند.

مهارت های هدف گذاری: مهارت هدف گذاری موثر می تواند به مدیران کمک کند تا کارکنان خود را برای رسیدن به اهداف خاص راهنمایی کنند. مدیران علاوه بر تعیین اهداف برای کل تیم خود، می توانند از این مهارت ها برای توسعه اهداف شخصی و منحصر به فرد برای هر یک از اعضای تیم نیز استفاده کنند.

مهارت های حل مسئله: مهارت حل مسئله زمانی به کار می آید که مدیران تلاش می کنند تا برنامه ها و استراتژی های کوچینگ موثری برای تیم خود ایجاد کنند. مهم نیست که چه تیمی را رهبری می‌کنید، احتمال اینکه مشکل، چالش یا مانعی برای شما وجود داشته باشد بسیار خوب است و دانستن اینکه چگونه برای یافتن راه‌حل با آن مواجه شوید، همیشه قابل تقدیر است.
در این باره بیشتر بخوانید: درک انگیزه درونی و بیرونی کارکنان

چرا مدیران نیاز به کوچینگ دارند

مدیری که مهارت کوچینگ دارد توسط تیمش مورد قدردانی و احترام قرار می گیرد.

اگر مدیران می‌خواهند تیم‌هایشان را به سطح بالاتری برسانند، باید کوچینگ ارائه دهند، به تیم‌هایشان از طریق راهنمایی‌های کارشناسانه انگیزه بدهند، افراد تیم را برای موقعیت‌های جدید آموزش دهند و آنها را تشویق کنند که به یک هدف عملکردی بالاتر یا یک مهلت نزدیک‌تر برسند.

همچنین مدیرانی که کوچینگ ارائه می دهند، کاری میکنند که همه اعضای تیمشان احساس کنند برای بهترین بودن در کارشان همیشه مورد حمایت، قدرت و تشویق قرار میگیرند. همچنین به عنوان یک مدیر، تقویت مهارت های کوچینگ شما منجر به افزایش روحیه و بهره وری تیم می شود.

 

10 راه برای اینکه به عنوان یک مدیر کوچ بهتری باشید

اگر مدیری هستید که به دنبال تبدیل شدن به کوچ بهتری هستید، این 10 مرحله را در نظر بگیرید! انجام این کار شما را از یک مدیر خوب به یک مدیر عالی تبدیل می کند.

  • سوالات خوب بپرسید
  • گوش دادن فعال را تمرین کنید
  • رویکرد خود را برای هر فردی تنظیم کنید
  • همدلی نشان دهید
  • بازخورد بدهید و دریافت کنید
  • آنها را توانمند کنید
  • هوش هیجانی خود را افزایش دهید
  • تخته انعکاس صدا باشید
  • مسئولیت ایجاد کنید
  • در دسترس باشید
  • سوالات خوب بپرسید

فرقی نمی‌کند جلسات تیمی را رهبری کنید یا انفرادی، حتماً سؤالات متفکرانه، کنجکاوانه و سازنده بپرسید.

دفعه بعد که در  یک جلسه انفرادی قرار گرفتید، این سوالات را بپرسید:

  • چه کمکی می توانم به شما بدهم؟
  • آیا تمام ابزار لازم برای این نقش را دارید؟
  • در حال حاضر در مورد چه چیزی هیجان زده هستید؟
  • آیا چیزی وجود دارد که در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می کنید؟
  • روش ارتباطی ترجیحی شما چیست؟
  • برخی از اهداف شخصی شما در این سال چیست؟
  • دوست دارید بیشتر/کمتر وقت خود را صرف چه چیزی کنید؟
  • در مقیاس 1-10، چقدر در محل کار خوشحال هستید؟ چیکار کنم که شما رو به 10 برسونم؟
  • گوش دادن فعالانه را تمرین کنید

گوش دادن فعالانه آنقدر مهم است که دو بار به آن اشاره می کنیم!

به عنوان یک مدیر، تمرین گوش دادن فعال برای تبدیل شدن به یک کوچ بهتر بسیار مهم است. برای بهبود مهارت‌های گوش دادن فعالانه خود، سؤالات باز بپرسید و به افراد زیرمجموعه خود تأیید کلامی بدهید.

برخی از سوالات باز که می توانید بپرسید این است: چه کمکی می توانم بدهم؟ و چه چیزی کار شما را آسان تر می کند؟ همچنین می توانید جملات تاکیدی شفاهی مانند: من در این سه ماهه واقعا تحت تاثیر کار شما قرار گرفتم و از اینکه نگرانی های خود را به اشتراک گذاشتید متشکرم، را تمرین کنید. یا اجازه دهید در این مورد بیشتر فکر کنم و به شما بازگردم.

و به یاد داشته باشید، شما همیشه می خواهید قبل از پاسخ دادن گوش کنید و هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا این موقعیتی است که باید به عنوان یک مدیر یا یک کوچ عمل کنید، تا آنجا که ممکن است اطلاعات جمع آوری کنید.

شما باید جزئیات کامل نگرانی ها و مشکلات کارمندان خود را داشته باشید، که همه اینها با گوش دادن فعالانه هنگامی که آنها موضوعشان را با شما در میان می گذارند شروع می شود.

رویکرد خود را برای هر فردی تنظیم کنید

اگر مدیر تعداد کارمند بیش از یک نفر هستید، بهتر است رویکرد خود را برای کوچینگ با هر یک از افرادتان تنظیم کنید. به عنوان مثال، ممکن است کارمندانی داشته باشید که ارتباط کتبی را به ارتباط چهره به چهره ترجیح می دهند و بالعکس. هنگام کوچینگ تیم خود، ترجیحات، نقاط قوت و ضعف را در نظر بگیرید.

همدلی نشان دهید

نکته دیگری که می خواهیم یک بار دیگر تأکید کنیم این است که چقدر لازم است همدلی نشان دهیم. به عنوان یک مدیر داشتن همدلی برای تبدیل شدن به یک کوچ بهتر و ایجاد روابط قوی تر با تیم بسیار مهم است. همدلی می تواند به شما کمک کند تا با دیگران به صورت موثر ارتباط برقرار کنید و آنها را به عنوان یک فرد متفاوت درک کنید.

این امر زمانی مفید خواهد بود که کارکنان شما با چالش هایشان به شما مراجعه کنند، با سؤالاتی به شما مراجعه کنند، یا به مشاوره یا نظرات شما نیاز داشته باشند.

بازخورد بدهید و دریافت کنید

چه زمانی که همه چیز خوب پیش می رود و چه زمانی که وضعیت، چالش برانگیز است، یکی از مهمترین مسئولیت های یک مدیر بازخورد موثر است. نحوه ارائه بازخورد نیز شما را به عنوان یک کوچ متمایز می کند.

بهترین بازخورد، بازخورد به موقع است، به خصوص اگر روش هایی را که یک فرد می تواند بهبود بخشد را با جزئیات توضیح دهید. اگر برای کار سخت یا فداکاری فرد را مورد تحسین قرار می دهید، این بازخورد را در طول یک جلسه تیمی و در حضور دیگران انجام دهید. اگر بازخورد شما شامل انتقاد سازنده است، همیشه این بازخورد را در خلوت و به صورت خصوصی ارائه دهید.

همچنین بازخورد گرفتن را عادی سازی کنید. هم خودتان هم سعی کنید بازخورد بگیرید و هم مطمئن شوید، افراد درخواست بازخورد می نمایند. عادی سازی ورودی ها و ایجاد فرهنگ بهبود مستمر،  بینش هایی را در مورد اینکه چگونه می توانید هر یک از افراد زیرمجموعه تان را بهتر راهنمایی کنید، ارائه می دهد. این کار باعث می شود در عین حالی که اعتمادسازی می گردد، افراد متوجه شوند که به ورودی بازخورد آنها اهمیت می دهید.

آنها را توانمند کنید

فقط به این دلیل که شما مدیر آنها هستید و در تلاش هستید تا کوچ بهتری باشید، به این معنی نیست که نمی توانید طرفدار شماره یک کارمند خود باشید! به اعضای تیم خود نشان دهید که به آنها اعتماد دارید و پروژه هایی را به آنها ارائه می دهید که در راستای تقویت نقاط قوت و علاقمندی آنهاست و به آنها قدرت می دهید تا مهارت های خود را توسعه دهند.

ایجاد و توسعه مهارت‌های آنها و یافتن نقاط قوت جدید، اعضای تیم شما را برای موفقیت بلندمدت آماده می‌کند و راه‌های بیشتری را برای پیشرفت شغلیشان آشکار می نماید.

هوش هیجانی خود را افزایش دهید

هوش هیجانی، نحوه استفاده، درک و مدیریت احساسات خود هنگام حل مشکلات، کاهش استرس و برقراری ارتباط با دیگران است. فردی که از نظر هیجانی باهوش است می‌تواند به طور دقیق بفهمد که دیگران چه احساسی دارند، احساسات آنها چگونه روی سایر اعضای تیم تأثیر می‌گذارد و احساسات آنها چه معنایی دارد.

افزایش هوش هیجانی شما را به کوچ و رهبر بهتری برای تیمتان تبدیل می‌کند، زیرا به شما کمک می‌کند مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود ببخشید، روابط قوی‌تری با تیم خود ایجاد کنید، بهره‌وری و سطح تعامل تیم را بهبود دهید. همچنین داشتن هوش هیجانی به شما کمک می کند تا احساسات و سطح استرس خود را بهتر مدیریت کنید.

یک تخته انعکاس صدا باشید

اعضای تیم شما احتمالاً اغلب با سؤالات، نگرانی ها و چالش هایی به سراغ شما می آیند. برای بهبود مهارت های کوچینگ خود، مهم است که یک تخته انعکاس صدا برای تیم خود باشید. این بدان معناست که در مواجهه با سوالات و چالشهای افراد، فقط پاسخ صحیح را تحویل ندهید، بلکه در عوض، تلاش کنید بیشتر برای حل مشکلات شان راهنمایی کنید.

اگر پاسخ‌ها در دسترس آنهاست و می‌توانند به طور مستقل مشکل را حل کنند، به جای اینکه پاسخ‌ها را با گفتن اینکه چه کاری انجام دهند تحویل دهید، به آنها در طول فرآیند کمک کنید تا خودشان پاسخ را بیابند. یک کوچ خوب به تیم خود استقلال می دهد و به آنها اعتماد می کند تا با ارائه راه حلی بر مشکل فائق آیند.

مسئولیت ایجاد کنید

در میان تیم خود مسئولیت‌پذیری ایجاد کنید. به عنوان یک کوچ، وقتی کارمندی یک کار یا پروژه را در دستور کار خود دارد، این مسئولیت شماست که یک جدول زمانی ایجاد کنید، وظایف را با تاریخ مقرر تعیین کنید و پیگیری کنید. خوشبختانه، با کمک اپلیکشن ها شما می‌توانید آیتم‌های اقدام، یادداشت‌ها و ضرب‌الاجل‌هایی برای دسترسی اعضای تیمتان در هر زمان را سازماندهی نمایید.

در دسترس باشید

در نهایت، یک کوچ خوب در زمانی که تیم آنها بیشتر به او نیاز دارند در دسترس است. چه با پاسخ دادن به سؤالات، چه با راهنمایی اعضای تیم از طریق چالش ها یا کمک به تحقق اهداف در مهلت های تعیین شده شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا زمانی که تیم به شما نیاز دارد در دسترس باشید.

اگر ساعات اداری مشخصی را برای کارهای تیم تعیین کنید، این کار می‌تواند برای شما و تیمتان مفید باشد وفضای امنی را برای افراد زیرمجموعه شما فراهم ‌کند تا در صورت نیاز به کمک بتوانند به شما دسترسی داشته باشند.

در آخر یادتان باشد در تیم هیچ “من”ی وجود ندارد

صرف نظر از اینکه اندازه تیم شما چقدر است یا اینکه شما مدیر یا رهبر تیم هستید، ایجاد یک طرز فکر و فرهنگ کوچینگ به شما کمک می کند تا به کارمندان خود کمک کنید تا به سمت موفق ترین و بهره ورترین ورژن خود حرکت کنند.

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی
Twitter
LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *