نمونه ای از تجارب مراجعه کنندگانی که از کوچینگ بهره برده اند: خانم”الف” به شغلی گره خورده است که رضایت شغلیش را تامین نمی کند. (تجربه کوچینگ قرار است به او کمک کند تا شرایط شغلی موجود را بپذیرد و در عین حال شغل جدیدی پیدا کند).
قبل از تجربه کوچینگ
خانم “الف” مشغول به کاری است که رضایت از حرفه اش را تامین نمی کند، زندگیش را تباه کرده است. او در دپارتمانی فعالیت میکند که هیچ کارآیی ندارد. اما درآمد ناشی از این شغل به هر حال برای پرداخت قبوض و هزینه های زندگی کافی است. شغل قبلی او با موفقیت در دستاوردهایی بزرگ همراه بوده است.
اما در چند سال اخیر، یک سری تصمیمات و رویدادهایی زندگی شخصی خانم “الف” را به سمت کاری سوق می دهد که هیچ پیشرفتی در آینده برای او نخواهد داشت. تنها چیزی که این حرفه برای او دارد نارضایتی شغلی است که روحش را آزار میدهد. حتی اگر خودِ شغل هم تا این حد غیرقابل تحمل نبود، مسایل دیگر او را آزار میداد، مثلا، دپارتمان و همکارانی که خانم الف با آنها کار میکند بسیار خودخواه هستند و طرز فکری غیر قابل تغییر دارند.. خانم “الف” اعتماد به نفس خود را از دست داده و هیچ علاقه ای برای ادامه ی کار ندارد.
فرایند کوچینگ
تعدادی از روشها و موضوعاتی که در فرایند کوچینگِ خانم “الف” مورد بررسی و تجربه قرار گرفت در اختیارتان قرار می گیرد:
- شناسایی ارزشهایِ او
- تعریف و مشخص کردن فعالیت ها و مهارت هایی که او را هیجان زده و وارد تعامل میکند
- اگر هیچ محدودیتی وجود نداشت؛ اهداف و خواسته های او (در زمینه ی شغلی) چه می بود
- تصویرسازی و عینی سازیِ برخی از تفکرات منفی و نامگذاری آنها
- رسیدن به تصویری جامع از شخصیت متعالی خودِ خانم” الف”
- بررسی مسیرهایی که در دسترس او بودند.
- ایجاد اقداماتی که او را از تمرکز روی جنبه های منفی کار دور کند و در واقع انجام دادن کارهایی که از آنها لذت می برد (خارج از محیط کار)
- مشخص کردن اقداماتی در جهتِ پیدا کردن شغل جدید. برای مثال، وارد شدن به بازار کار و جستجوی شغلی که بتواند اهداف بلند مدت او را حمایت کند
- شناسائیِ گفتگوهای درونی منفی
تغییرات بعد از تجربه کوچینگ
خانم “الف” در جهت انجام اقداماتِ جدی برای یافتنِ شغل جدید، پیشرفت هایی کرد. در همین راستا او تصویر روشنی از اینکه خواسته هایش چیست و اینکه در چه زمینه هایی توانمند است (یعنی نقاط قوتش) به دست آورد. اکنون چشم انداز متفاوتی برای او شکل گرفته است.
علاوه بر این او شروع به انجام دادن کارهایی کرده که از آنها لذت می برد و آنها را دوست دارد، فعالیت هایی که اغلب خارج از محیط کار است و به او کمک میکند تا در مهارت هایی که برای شغل جدید لازم است، تبحر پیدا کند. با گذراندن کوچینگ شغلی، خانم “الف” احساس میکند فعالیت هایش جهت مند شده اند، هر کدام از فعالیت ها بخشی از رضایت مورد نظر او را تامین می کنند.
بخشی از کتابچه “کوچینگ مختصر مفید” ترجمه و تألیف آرمان